Όροι και Προυποθεσεις:

Με το μισθωτήριο συμβόλαιο, η εταιρεία εκμισθώνει στον υπογράφοντα μισθωτή το αυτοκίνητο που αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του παρόντος και το οποίο ανταποκρίνεται απόλυτα στις προτιμήσεις του μισθωτή με τους ακόλουθους όρους :

• Ο μισθωτής παρέλαβε το αυτοκίνητο, αφού εξακρίβωσε ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση από κάθε άποψη. Οφείλει να το παραδώσει στην ίδια κατάσταση που το παρέλαβε, με όλα τα εργαλεία, τροχούς και αξεσουάρ, στο συγκεκριμένο σημείο που έχει συμφωνηθεί και αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του παρόντος. Εάν ο μισθωτής δεν παραδώσει το αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο τόπο και σε υπάλληλο της εκμισθώτριας εταιρείας ,ή σε προσυμφωνηθεντα χώρο, θεωρείται ότι εγκατέλειψε το αυτοκίνητο με τις ανάλογες νομικές συνέπειες σε περίπτωση ζημιών ή χρηματικής οφειλής προς την εταιρεία.

• Στο συμβόλαιο αυτό αναφέρεται ο χρόνος της ενοικιάσεως . Εάν ο μισθωτής επιθυμεί να παρατείνει την μίσθωση, υποχρεούται να ειδοποιήσει την εταιρεία 24 ώρες πριν την αρχική συμφωνία επιστροφής . Η εκμισθώτρια εταιρεία έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να λύσει χωρίς συνέπειες την σύμβαση αυτή, εάν κρίνει ότι ο μισθωτής είναι επιζήμιος , για τα συμφέροντα της εταιρείας , ή δεν τηρεί τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και παραβαίνει τους όρους της παρούσας συμβάσεως.

• Ο μισθωτής έχει υποχρέωση κατά τον χρόνο της μισθώσεως να προφυλάσει το αυτοκίνητο , να ελέγχει τη μηχανική του κατάσταση , το λάδι , το νερό κ.λ.π. επίσης να ελέγχει την κατάσταση των ελαστικών και εάν το αυτοκίνητο έχει ασφάλεια στην κίνηση του . Ο μισθωτής ευθύνεται και υποχρεούται να αποζημιώσει την εταιρεία για ζημιές που προέρχονται από έλλειψη προσοχής. Επίσης υποχρεούται να πληρώσει τα καυσιμα κατά την διάρκεια της ενοικιάσεως.

• Ο μισθωτής δεν δικαιούται να επιφέρει στο αυτοκίνητο τροποποιήσεις , να προβεί σε μηχανολογικές ή άλλες εργασίες , σε αντικατάσταση εξαρτημάτων , σε παραβίαση του χιλιομετρητή , τυχόν παραβίαση των παραπάνω θα συνεπάγεται την ποινική του δίωξη.

• Η εκμισθώτρια εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για απώλειες ή φθορές αντικειμένων των πελατών , οι οποίοι επιβαίνουν στο αυτοκίνητο , είτε αυτά έχουν εγκαταληφθεί στα γραφεία πριν ή μετά την σύμβαση.

• Ο μισθωτής όταν δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο , οφείλει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο , προς αποφυγή κλοπής του αυτοκινήτου ή εξαρτημάτων του .

• Η εκμισθώτρια εταιρεία έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια κι έλαβε όλες τις δυνατές προφυλάξεις για την αποφυγή μηχανικής βλάβης του αυτοκινήτου , και δεν είναι υπεύθυνη για τυχόν ζημιά, που θα προκληθει αμεσα ή έμμεσα απο τον μισθωτό .

• Για οποιαδηποτε διαφορα προκυψει μεταξυ ενοικιαστου και της SafeDrive, αρμοδια ειναι τα δικαστηρια του νομου Χανιων

Ο μισθωτής οφείλει να πληρώσει συγκεντρωτικά τα ακόλουθα :

• Την ημερησια αποζημιωση για την χιλιομετρικη επιβαρυνση (εφοσον υπαρχει)

• Τις χρεώσεις για παραδόσεις και παραλαβές , εάν έχουν καταλογισθεί στην σύμβαση αυτή . Π.χ. εκτος Νομου Χανιων.

• Την ασφαλιστική αποζημίωση για την περίπτωση αποδοχής extraασφαλίσεως.

• Το ποσοστό του φόρου που αναλογεί επί του συνόλου των ανωτέρω.

• Εάν ο ενοικιαστής καθυστερήσει το αυτοκίνητο μετά την συμφωνημένη ώρα επιστροφής χρεώνεται για κάθε μια ώρα το 1/5 της ημερήσιας χρεώσεως ελευθέρων χιλιομέτρων.

• Ζημιές στα κρύσταλλα, τα κλειδιά, τις κλειδαριές, τους τροχούς, στο εσωτερικό και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια.

• Ο μισθωτής είναι υπεύθυνος για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και υποχρεούται να πληρώσει το αντίτιμο των παραβάσεων , που έγιναν κατά την διάρκεια της μισθώσεως , έστω και αν τα ανωτέρω ποσά απαιτηθούν μετά τη λήξη της μισθώσεως.

• Όλες οι χρεώσεις υποκεινται σε τελικο έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της μισθώσεως το αυτοκίνητο απαγορεύεται να χρησιμοποιείται:

• από οποιοδήποτε πρόσωπο ηλικίας μικρότερης των 21 ετών

• από οποιοδήποτε πρόσωπο που δεν έχει Ευρωπαικη άδεια οδηγήσης ή την έχει αποκτήσει σε διάστημα μικρότερο των 12 μηνών και απο ατομα των οποιων η αδεια οδηγησης εχει παρακρατηθει ή αφαιρεθει κατα το τελευταιο ετος. Για αδειες οδηγησης χωρις λατινικους χαρακτηρες, απαιτειτε διεθνης αδεια οδηγησης.

• σε μη ασφαλτοστρωμενους δρομους

• για εκμάθηση οδήγησης

• κατά παράβαση της παρούσης συμβάσεως.

• να μεταφέρει επιβάτες ή πράγματα έναντι αμοιβής.

• να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες από ότι ορίζει η άδεια κυκλοφορίας του

• να μεταφέρει βαρέα αντικείμενα ή δύσοσμα εμπορεύματα ή ναρκωτικά ή όπλα.

• για ρυμούλκηση άλλου αυτοκινήτου ή τρέιλερ.

• σε αγώνες αυτοκινήτου ταχύτητας ειδικών διαδρομών κ.λ.π.

• από κάθε πρόσωπο που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών .

• από κάθε πρόσωπο χωρίς την προηγούμενη έγκριση της εκμισθώτριας εταιρείας

• γενικώς για κάθε σκοπό που αντίκειται στους Ελληνικούς Νόμους.

• εκτός Κρήτης χωρίς την έγγραφη άδεια της εκμισθώτριας εταιρείας .

• Σε καποιες περιπτωσεις ο ελεγχος του οχηματος θα πραγματοποιειται μετα την παραδοση του οχηματος. Π.χ. παραδοση σε απομακρυσμενο μερος που δεν υπαρχει δυνατοτητα ελεγχου του οχηματος. Παραλαβή του οχήματος σε αεροδρόμιο, λιμάνι εντός ελεγχόμενου πάρκινγκ αυστηρά.

Σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου είδους συμβάντος , ο μισθωτής έχει υποχρέωση να ακολουθήσει τα κατωτέρω ασφαλιστικά  :

1) Να καλεσει αμεσα τη φροντιδα ατυχηματος  2) Να καλέσει την αστυνομία 3) Να βγάλει φωτογραφίες του ατυχήματος 4) Να καταγράψει ονόματα και διευθύνσεις από αυτόπτες μάρτυρες. 5) Να μην δεχθεί καμμία ευθύνη για το ατύχημα μέχρι να καταλογισθούν οι ευθύνες από τους αρμόδιους . 6) Να επικοινωνήσει επειγόντως διά τηλεφώνου ή άλλου σύντομου μέσου με την  εταιρεία . 7) Να καταγράψει κάθε απαραίτητη πληροφορία για το ατύχημα (όνομα άλλου οδηγού , αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτου κ.λ.π.). 8) Να υποβάλλει στην εταιρεία εντός 24ώρου από το ατύχημα υπογεγραμμένο σημείωμα που να περιγράφει το συμβάν. 9) Αποστολη εγγραφων η οποιαδηποτε αλλης πληροφοριας, σχετικης με το ατυχημα στην εταιρια. Το γραφείο δεν έχει υποχρέωση να επιστρέψει χρήματα πριν τη λήξη της συμφωνημένης μισθώσεως. Την απόδοση υπαιτιότητας ατυχήματος έχει η φροντίδα ατυχήματος και όχι η SAFEDRIVE. Ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση να προσκομίσει στην εταιρεία το έγγραφο πραγματογνωμοσύνης από τη φροντίδα ατυχήματος και σε περίπτωση υπαιτιότητας του ενοικιαστού θα χρεωθεί το ποσό της ζημιάς.

Ο μισθωτής καλύπτεται δι ασφαλίσεως συμφώνων προς το άρθρο 5 παρ. 2 του Ν.489/1976 δια θανάτωσιν ή πρόκλησιν σωματικών βλαβών κατά τρίτων και ζημιάς πραγμάτων τρίτων , άλλως δια της ελάχιστης ασφαλιστικής καλύψεως την οποία προβλέπει ο εκάστοτε ισχύων νόμος κατά τον χρόνον της μισθώσεως.

Xρέωση απολεσθέντος κλειδιού 150-200€.

Χρέωση καθαρισμού υπερβολικά λερωμένου οχήματος 30€

Χρέωση βιολογικού καθαρισμού σαλονιού όχηματος 80€

Χρέωση επισκευής ελαστικού 20€.

Χρέωση κατεστραμμένου ελαστικού (ανάλογα με τον τύπο). Σε κάποιες περιπτώσεις ο ενοικιαστής επιβαρύνεται δύο ελαστικά ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής πέδηση του οχήματος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Όλοι οι ενοικιαστές των οχημάτων είναι ασφαλισμένοι για πυρκαγιά, κλοπή και ευθύνη έναντι τρίτων για θάνατο, τραυματισμό & υλικές ζημιές. Επίσης έχουν και μικτή ασφάλεια με ποσό ευθύνης (CDW).

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σε όλα τα αυτοκίνητα μας παρέχεται η δυνατότητα μειωμένης ευθύνης σε περίπτωσης ατυχήματος, εφόσον δεν έχει παραβιαστεί ο ΚΟΚ. Η παραπάνω ασφάλεια είναι προαιρετική και μπορείτε να την ζητήσετε πριν την έναρξη της ενοικίασης, το κόστος ανά ημέρα είναι 12,00 ευρώ. Τα ελαστικά, οι τροχοί και ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλεια.

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ

Στο εσωτερικό και κάτω από το αυτοκίνητο.
Όταν ο οδηγός προκαλεί ένα ατύχημα υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ.
Αν ο οδηγός του οχήματος δεν είναι εξουσιοδοτημένος ως οδηγός στο συμβόλαιο ενοικίασης.
Εάν ο ενοικιαστής δεν λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για την ασφαλή στάθμευση και κλείδωμα του αυτοκινήτου.
Εάν το αυτοκίνητο είναι παράνομα σταθμευμένο.
Ζημιές που προκλήθηκαν ως αποτελέσμα το όχημα να οδηγείται σε έναν δρόμο που δεν ήταν κατάλληλος.

Ο ενοικιαστής/κάτοχος κάρτας με την υπογραφή του παρόντος συμβολαίου εξουσιοδοτεί την SAFEDRIVE να χρεώσει την πιστωτική του κάρτα σε περίπτωση ζημιάς, παραβάσεων του ΚΟΚ, ελλειπές καυσίμου ακομα και αν απαιτηθούν μετά την λήξη της σύμβασης ενοικιάσεως. Τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας (αριθμός κάρτας, ημερομηνία λήξης, cvv) έχουν τεθεί στην διάθεση της SAFEDRIVE ως εγγύηση.

Κάθε ασφαλιστική κάλυψη φθάνει μέχρι το ύψος των χρηματικών αποζημιώσεων, που αναφέρονται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου , και το οποίο βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Ο μισθωτής ευθύνεται εξ’ ολοκλήρου για ζημιές και αποζημιώσεις μεγαλύτερες των ανωτέρω καλύψεων.

Καμια ασφαλιστικη καλυψη δεν παρεχεται, σε περιπτωση οδηγησης υπο την επηρεια αλκοολ ή ναρκωτικων ουσιων και οταν ο μισθωτης παραβει τον κωδικα οδικης κυκλοφοριας.

Με την υπογραφη μου στο εμπροσθιο μερος του συμβολαιου μου κατα την παραλαβη του αυτοκινητου , αποδεχομαι τους ορους τις προυποθεσεις αυτου, και εξουσιοδοτω τον εκμισθωτη οπως χρεωση την πιστωτικη μου καρτα για οποιαδηποτε ζημια η παραβαση του Κωδικα Οδικης Κυκλοφοριας που τυχον εγινε κατα την διαρκεια αυτης της συμβασης ακομα και αν διαπιστωθουν και απαιτηθούν μετα την ληξη αυτης.

Εξαιρέσεις απο καθε ασφαλεια:

Χρεώσεις για πρόκληση οποιονδήποτε ζημιών που αναγράφονται παρακάτω θα χρεώνονται απευθείας στον πελάτη, τα πιο σημαντικά είναι τα ακόλουθα: κεραία ραδιοφώνου, δίσκοι-τραπεζάκια, ζημιά στις κλειδαριές του οχήματος, τροχοί,  ζάντες και λάστιχα, εσωτερικό οχήματος, απώλεια, η, πρόκληση ζημιών στο κλειδί, απώλεια, η, πρόκληση ζημιών στον γρύλο, απώλεια, η, πρόκληση ζημιών στο ραδιόφωνο, απώλεια, η, πρόκληση ζημιών στα τάσια, στο καπάκι της βενζίνης, ζημιές στην ταπετσαρία και στην οροφή του οχήματος, ζημιές στα εσωτερικά χερούλια του οχήματος, ζημιές που τυχόν προκληθούν από χρήση σχάρας, η, από αποσκευές επάνω σε αυτή, πρόκληση λεκέδων στο εσωτερικό του οχήματος,  παράδοση εξαιρετικά λερωμένου-βρώμικου οχήματος , ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος, ζημιές από αμέλεια του οδηγού, τρυπημένα, η, σκασμένα λάστιχα, ζημιά που τυχόν προκληθεί λόγο κακής ποιότητας καυσίμου, ζημιές στα παιδικά καθίσματα, κατεστραμμένη μπαταρία λόγο αμέλειας του οδηγού (ξεχασμένα φώτα), απώλεια των εγγράφων του αυτοκινήτου, απώλεια πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος. Η εταιρια μας δεν ειναι υποχρεωμενη, σε καμια περιπτωση, να αντικαταστησει κατεστραμενα ελαστικα, μουσικες συσκευες (ραδιο/cd/mp3) ή οποιαδηποτε αλλη ηλεκτρονικη συσκευή.